Οδική Εκδρομή στις Παρθένες Ομορφιές της Σάμου

Το γραφείο μας σας προσφέρει μια μοναδική εκδρομή (εναλλακτική πρόταση) για το γύρο του νησιού με επίσκεψη σε υπέροχες παρθένες περιοχές που μπορεί να είναι μακριά από το μεγάλο τουριστικό ρεύμα αλλά γοητεύουν με την απερίγραπτη ομορφιά τους. Πρόκειται για ορεινά παραδοσιακά χωριά “πνιγμένα” στο πράσινο ή για παραθαλάσσια απομακρυσμένα γραφικά χωριουδάκια που συνθέτουν μια μοναδική εικόνα. Η εκδρομή αυτή γίνεται με μικρό λεωφορείο λόγω των διαδρομών και ο αριθμός των ατόμων αφορά μικρά groups.

Θα ξεκινήσουμε από τη βόρεια πλευρά του νησιού ακολουθώντας παραθαλάσσια διαδρομή. Αφού περάσουμε το ΚΟΚΚΑΡΙ και τις ονομαστές παραλίες Λεμονάκια, Τσαμαδού και Τζάμπου, θα αρχίσουμε να ανηφορίζουμε τις πλαγιές του Καρβούνη (Άμπελος) . Ακολουθώντας μια διαδρομή με καταπληκτική βλάστηση ανάμεσα σε κυπαρίσσια, πεύκα και αμπέλια αλλά και με μοναδική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος θα φτάσουμε στην πρώτη μας στάση στο ορεινό χωριό ΒΟΥΡΛΙΩΤΕΣ. Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα καταλήξουμε στη μεγάλη παραδοσιακή πλατεία όπου στα καφενεδάκια θα απολαύσουμε τον καφέ μας και τα τοπικά γλυκά. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας θα περάσουμε από το παραθαλάσσιο χωριό Άγιο Κωνσταντίνο και θα συνεχίσουμε για τη μαγευτική ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΗΔΟΝΙΩΝ. Μια απίστευτης φυσικής ομορφιάς περιοχή με μεγάλα πλατάνια που κρύβουν τον ήλιο, τρεχούμενα νερά και μουσική από τα αηδόνια. Θα συνεχίσουμε και θα περάσουμε από το ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού και θα οδηγηθούμε στο ορεινό χωριό ΠΛΑΤΑΝΟΣ( 530 μέτρα υψόμετρο), που είναι ανάμεσα σε αμπελώνες που παράγουν το ονομαστό σαμιώτικο κρασί. Στην πλατεία του χωριού με τα πανύψηλα πλατάνια και το ονομαστό για τη ποιότητα του νερό θα ξεκουραστούμε και περπατώντας στην άκρη του χωριού θα απολαύσουμε τη θέα σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Θα κατηφορίσουμε με προορισμό νότια ανατολικά ακολουθώντας την παραθαλάσσια διαδρομή που περνάει από τον ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟ και θα συνεχίσουμε με προορισμό μια πραγματικά παρθένα περιοχή, ανάμεσα σε απόκρημνες χαράδρες, δασωμένες πλαγιές και μικρά εκκλησάκια στο ακραίο δυτικό όριο του νησιού . Θα περάσουμε από το παραδοσιακό χωριό ΚΑΛΛΙΘΕΑ όπου η μοναδική θέα εκτείνεται στο Ικάριο Πέλαγος και θα συνεχίσουμε στον τελικό μας προορισμό, τους ΔΡΑΚΑΙΟΥΣ. Μοναδικό αληθινά παραδοσιακό χωριό με φιλόξενους ηλικιωμένους κατοίκους. Στην πλατεία θα φάμε σαμιώτικες παραδοσιακές λιχουδιές. θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής επακολουθώντας τη νότια διαδρομή του νησιού περνώντας από τα ορεινά χωριά ΠΥΡΓΟΣ και ΚΟΥΜΑΡΑΔΑΙΟΙ γνωστά για τα εργαστήρια αρωματικών φυτών και αγγειοπλαστικής, θα προσκυνήσουμε στο μοναστήρι του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και διαμέσου του ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ της πλέον τουριστικής πόλης του νησιού θα επιστρέψουμε εντυπωσιασμένοι από τις κρυφές ομορφιές της καταπράσινης Σάμου.

Φυσικά το γραφείο μας εκτός από την εκδρομή αυτή οργανώνει τον “κλασικό γύρο του νησιού ” αλλά και άλλες εκδρομές μισής ή ολόκληρης μέρας όπως η ξενάγηση στους ονομαστούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, επίσκεψη στα ονομαστά μοναστήρια του νησιού κτλ. Είμαστε στη διάθεση σας για να σας ενημερώσουμε για τις μέρες πραγματοποίησης των εκδρομών, τα ωράρια των αναχωρήσεων, για το τι περιλαμβάνουν αναλυτικά και για το κόστος τους δεδομένων ,των συνεχών πολύ σημαντικών προσφορών και εκπτώσεων που προσφέρουμε.

Χρειάζεστε πληροφορίες;
Ρωτήστε μας!

sharing is caring

Cookies Χρησιμοποιούμε cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.